Ukiseljena jaja se lako prave, a možete da ih služite za svečanu uskršnju trpezu, kao neobično predjelo.
Ako ste osmislili kako ćete ove godine ofarbati jaja, onda je pravo vrijeme i da osmislite kako će izgledati vaša uskršnja trpeza. Predlažemo vam da ove godine napravite nešto drugačije, a ipak u duhu praznika. Za doručak ili uz ručak poslužite ukiseljena jaja koja se lako prave i koja će se sigurno svima dopasti.
Sastojci:
720 ml jabukovog sirćeta
240 ml vode
1 crni luk
1 kašičica soli
65 g šećera
1 lovorov list
3 kašičice začina za konzervisanje
3-4 čena bijelog luka
12 tvrdo kuvanih jaja
malo svježe mirođije
Recept za ukiseljena jaja:
Korak 1
Napravite preliv
Sipajte sirće i vodu u šerpu, dodajte luk, so, šećer, lovorov list i začin za konzervisanje. Kada provri ostavite još 5 minuta na niskoj temperaturi.
Korak 2
Napunite tegle
U sterilisanu teglu stavite čen bijelog luka i nekoliko jaja, na vrh stavite grančicu mirođije, pa sipajte preliv preko. Ponavljajte dok ne napunite sve tegle.
Korak 3
Ohladite
Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru 3 dana. Ukiseljena jaja izvadite iz frižidera 30 minuta prije služenja.