Evo kako se prave najbolje teleće šnicle, potrebno vam je samo 5 sastojaka!
Teletina je ukusno, mekano meso koje mogu da spreme i pravi početnici u kuhinji.
Naš današnji prijedlog za ukusan ručak su najbolje teleće šnicle od samo 5 sastojaka.
Potrebni su vam teletina, brašno, maslac, limun i kapari - naravno, i so i biber koje sigurno već imate kod kuće.
Evo kako se prave najbolje teleće šnicle od samo 5 sastojaka!
Sastojci:
4 teleće šnicle
100 grama pšeničnog brašna
4 kašike maslaca
Sok 2 limuna
2 kašike kapara
Kako se prave teleće šnicle od 5 sastojaka
Korak 1
Pripremite šnicle
Teleće šnicle istanjite tučkom, ili istucajte tiganjem preko komada folije, kako bi bile ravnomjerne debljine. Začinite ih solju i biberom sa obe strane, i uvaljajte ih u brašno.
Korak 2
Ispržite šnicle
Maslac zagrijte na srednjoj vatri, pa pržite šnicle dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Izvadite ih na ubrus da se malo ocijede.
Korak 3
Napravite sos za teleće šnicle
U tiganj sa maslacem dodajte kapare, promiješajte i pustite da se proprže dva-tri minuta. Potom dodajte sok limuna. Pažljivo varjačom sa dna tiganja ostružite komadiće mesa koji su ostali od prženja, u njima je pravo bogatstvo ukusa!
Korak 4
Vratite šnicle u tiganj
Teleće šnicle vratite u sos, i pustite da se zagreju još minut-dva. Servirajte ih tople, uz pirinač, bareni krompir ili testeninu, i poželji ih ukrasite peršunom (nije obavezno).
(MONDO/Stvar ukusa)