• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja riblja čorba od šarana, posna i pikantna

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Provjeren recept za najbolju riblju čorbu od šarana. Idealna je za uskršnji post, pikantna tek toliko da zagolica nepca

 recept za posnu riblju čorbu Izvor: Shutterrstock

Riblja čorba je neizostavan dio posne kuhinje, a posebno se priprema u vrijeme velikih svetkovina kao što su krsne slave, Badnje veče, pa i uoči Uskrsa.

Ukoliko već niste, obavezno probajte i ovaj recept za posnu riblju čorbu od šarana.

Sastojci:

500 g šarana (očišćenog i isječenog na komade)
3-4 srednje velika paradajza (ili 400 ml pasiranog paradajza)
1 veća šargarepa
1 korijen peršuna
1 veći krompir
1 crni luk
2 čena bijelog luka
1 list lovora
1 kašičica aleve paprike
1 veza peršunovog lišća
2-3 kašike ulja
so i biber po ukusu
1-2 kašičice ljute mlevene paprike (opciono za ljutinu)
voda ili povrtni bujon

Recept za posnu riblju čorbu od šarana

Korak 1
Priprema povrća
Očistite i sitno isjeckajte luk, šargarepu, korijen peršuna, i krompir. Bijeli luk takođe sitno isjeckajte. U većem loncu, zagrijte ulje i dodajte sjeckani crni luk. Dinstajte dok ne postane staklast, zatim dodajte šargarepu, korijen peršuna, i bijeli luk. Nastavite da dinstate sve zajedno par minuta.

Korak 2
Dodavanje začina
Dodajte isjeckani paradajz (ili pasirani) u lonac. Ako koristite svježi paradajz, kuvajte dok se potpuno ne raskuva.
U lonac u kome ćete pripremati posnu riblju čorbu od šarana dodajte list lovora, alevu papriku, ljutu papriku (ako koristite), so i biber. Dobro promiješajte sve sastojke.

Korak 3
Kuvanje riblje čorbe
Sve navedene sastojke za riblju čorbu prelijte sa dovoljno vode ili povrtnog bujona, da ih prekrije. Pustite da provri, zatim smanjite temperaturu i kuvajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša, otprilike 20 minuta. Dodajte komade šarana u lonac. Kuvajte još 15-20 minuta, ili dok riba ne postane potpuno kuvana i mekana.

Korak 4
Služenje
Prije služenja, dodajte sjeckani peršunov list. Provjerite i prilagodite začine po ukusu. Poslužite vrelu čorbu kao glavno jelo uz krišku limuna i svjež hleb ili pogačice. Uživajte u ovoj toploj i pikantnoj ribljoj čorbi od šarana!

(MONDO/Stvar ukusa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop