• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja riblja čorba od šarana, posna i pikantna

 Vensa Kerkez
Autor Vesna Kerkez

Provjeren recept za najbolju riblju čorbu od šarana. Idealna je za uskršnji post, pikantna tek toliko da zagolica nepca

 recept za posnu riblju čorbu Izvor: Shutterrstock

Riblja čorba je neizostavan dio posne kuhinje, a posebno se priprema u vrijeme velikih svetkovina kao što su krsne slave, Badnje veče, pa i uoči Uskrsa.

Ukoliko već niste, obavezno probajte i ovaj recept za posnu riblju čorbu od šarana.

Sastojci:

500 g šarana (očišćenog i isječenog na komade)
3-4 srednje velika paradajza (ili 400 ml pasiranog paradajza)
1 veća šargarepa
1 korijen peršuna
1 veći krompir
1 crni luk
2 čena bijelog luka
1 list lovora
1 kašičica aleve paprike
1 veza peršunovog lišća
2-3 kašike ulja
so i biber po ukusu
1-2 kašičice ljute mlevene paprike (opciono za ljutinu)
voda ili povrtni bujon

Recept za posnu riblju čorbu od šarana

Korak 1
Priprema povrća
Očistite i sitno isjeckajte luk, šargarepu, korijen peršuna, i krompir. Bijeli luk takođe sitno isjeckajte. U većem loncu, zagrijte ulje i dodajte sjeckani crni luk. Dinstajte dok ne postane staklast, zatim dodajte šargarepu, korijen peršuna, i bijeli luk. Nastavite da dinstate sve zajedno par minuta.

Korak 2
Dodavanje začina
Dodajte isjeckani paradajz (ili pasirani) u lonac. Ako koristite svježi paradajz, kuvajte dok se potpuno ne raskuva.
U lonac u kome ćete pripremati posnu riblju čorbu od šarana dodajte list lovora, alevu papriku, ljutu papriku (ako koristite), so i biber. Dobro promiješajte sve sastojke.

Korak 3
Kuvanje riblje čorbe
Sve navedene sastojke za riblju čorbu prelijte sa dovoljno vode ili povrtnog bujona, da ih prekrije. Pustite da provri, zatim smanjite temperaturu i kuvajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša, otprilike 20 minuta. Dodajte komade šarana u lonac. Kuvajte još 15-20 minuta, ili dok riba ne postane potpuno kuvana i mekana.

Korak 4
Služenje
Prije služenja, dodajte sjeckani peršunov list. Provjerite i prilagodite začine po ukusu. Poslužite vrelu čorbu kao glavno jelo uz krišku limuna i svjež hleb ili pogačice. Uživajte u ovoj toploj i pikantnoj ribljoj čorbi od šarana!

(MONDO/Stvar ukusa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA