Kuhinja

Brze oblande: Hrskave, ukusne i gotove za 10 minuta!

Autor Dragana Božić

Probajte ih, a kada se uvjerite koliko su sjajne - spremaćete ih stalno!

Izvor: Guliver/Getty images, Zoonar RF

Ako volite oblande, evo jednog sjajnog recepta za hrskavi slatkiš koji se pravi krajnje jednostavno i brzo. Namijenjen je pravim sladokuscima jer je dosta sladak, ali uživaćete u svakom zalogaju!

Sastojci:

Pakovanje oblandi

200 grama nutele

300 mililitara mlijeka

200 grama šećera

200 grama margarina

160 grama bijelog brašna

Priprema:

U šerpu najprije sipajte mlijeko, šećer, brašno i nutelu, izmješajte i stavite da se kuva na vatri srednje jačine, uz često miješanje.

Kada se smjesa malo zagrije, dodajte margarin, miješajte na vatri i kada se margarin rastopi, sklonite sa vatre.

Zatim redom vadite kore oblandi i između nanosite fil – potrebno vam je pet kora između kojih ćete nanijeti četiri reda fila.

Oblande pritisnite odozgo daskom za sječenje ili nečim drugim kako bi se fil bolje rasporedio, ostavite najmanje dva-tri sata da se fil stegne prije nego što poslužite desert.

(MONDO)