Provjereni recepti

Domaća riblja čorba, topla, ukusna i brzo spremna: Pripremite je za samo pola sata kod kuće!

Autor Dragana Božić

Pripremite ovaj ukusni specijalitet u svojoj kuhinji, lako i jednostavno!

Izvor: Pixabay

Riblja čorba je jedan od omiljenih specijaliteta "iz kotlića", a postoji način i da je pripremite kod kuće.

Evo kako se pravi riblja čorba!

Sastojci:

Kilogram čvrste bijele ribe
Glavica crnog luka
Tri čena bijelog luka
Jedna šargarepa
Konzerva paradajza pelata
Dvije kašike koncentrata paradajza
Tri veća crvena krompira
Decilitar bijelog vina
Kocka supe od povrća
Maslinovo ulje
So, biber
Suvi origano
Suva majčina dušica

Priprema:

U dubljoj šerpi sa debelim dnom, zagrijte maslinovo ulje. Propržite sitno sjeckani crni luk, dodajte bijeli a potom i šargarepu isječenu na kolutove.

Dodajte kocku, oba proizvoda od paradajza i krompir sječen na kocke. Odmah zalijte vinom i po potrebi dodajte vode, da sve ogrezne. Krčkajte desetak minuta.

Pojačajte vatru i dodajte ribu isječenu na veće komade, kuvajte dok krompir ne bude gotov. Pred sam kraj začinite i servirajte toplo.