Vitaminska bomba sa tajnim sastojkom!
Da li je tajna ovog doručka u pektinu?
Sastojci
1 jogurt
1 kašika domaćeg jabukovog pektina
1 kašika meda
50 grama sjeckanih oraha
1/2 kašike cimeta
30 kapi propolisa
3 kašike zobene kaše
suvo voće po izboru
Kako napraviti domaći pektin
Jabuke sadrže visok nivo pektina, koji utiče povoljno na razgradnju masnih naslaga. Pospešuje rad debelog crijevai izvrstan je upijač masti.
Kilogram jabuka detaljno očistiti i isjeckati na sitne komade. Stavite 2,5 dl vode u lonac, postavite na ringlu koja je pojačana na najjače. Ubacite jabuke, one se brzo skuvaju u loncu. Kuvajte na umjerenoj vatri 30 minuta dok se masa ne zgusne. Procedite smesu i domah pektin ubacujte u sterilizovane tegle.
Priprema doručka
Noć prije, jogurt i pektin pomiješajte i ostavite u fružideru da se hladi. Ujutru sve sastojke dodajte u vašu smjesu koju ste pirpremlili veče prije, promiješajte ih i sačekajte par minuta da se svi sastojci sjedine.