Kuhinja

Zbog ovih grešaka su vam jela bezukusna: Koji začini se kombinuju s mesom, ribom, a šta je najbolje za krompir

Autor Dragana Božić

Većina dodaje začine po "sopstvenom ukusu", a zapravo postoji razlog zbog čega se neke nikako ne bi trebalo kombinovati...

Izvor: YouTube/Screenshot/OnePotChefShow

Svi znaju da su svježi začini daleko bolji i zdraviji od suvih. Ali, tokom zime nemamo mnogo izbora, "prinuđeni" smo na kupovne travke... Sigurno postoje začini koje uvijek dodajte skoro svim jelima, i ne razmišljajući da kombinovanjem određenih biljaka možete da postignete zaista jedinstveni ukus?

Postoje začini koji mnogo bolje idu uz određenu hranu od drugih, a evo i koji...

PILETINA

Suvo bilje i začini: majčina dušica, ruzmarin, korijander, majoran, žalfija, čili prah

Svježe bilje: majčina dušica, ruzmarin, peršun, majoran, žalfija

Ostalo: limun, bijeli luk, soja sos, bijelo vino, pesto sos, đumbir

RIBA

Suvo bilje i začini: korijander, čili

Svježe bilje: estragon, krbuljica, majoran, vlasac, mirođija, peršun

Ostalo: limun, senf, đumbir, pesto sos, soja sos

SVINJETINA

Suvo bilje i začini: žalfija, ruzmarin, majčina dušica

Svježe bilje: žalfija, ruzmarin, majčina dušica

Ostalo: senf, bijeli luk

GOVEDINA

Suvo bilje i začini: ruzmarin, majčina dušica

Svježe bilje: ruzmarin, majčina dušica

Ostalo: crveno vino, bijeli luk

JAGNJETINA

Suvo bilje i začini: cimet, harisa

Svježe bilje: ruzmarin, majčina dušica, peršun, menta

Ostalo: bijeli luk

PEČENO ILI KUVANO POVRĆE

Suvo bilje i začini: majčina dušica, origano, ruzmarin, majoran, čili

Svježe bilje: majčina dušica, ruzmarin, origano, majoran, mirođija

Ostalo: limun, maslinovo ulje, puter, pesto sos

KROMPIR

Suvo bilje i začini: ruzmarin, majčina dušica

Svježe bilje: ruzmarin, peršun, majčina dušica

Ostalo: maslinovo ulje, puter, pesto sos

Tagovi