• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijelog života pogrešno kuvate tjesteninu: Potvrđeno je da je ovo najbolji način!

Autor Dragana Božić

Evo koju to veliku grešku pravite u kuvanju tjestenine!

 Cijelog života pogrešno kuvate tjesteninu: Potvrđeno je da je ovo najbolji način! Izvor: iStock/Getty Images Plus/kazoka30

Debata o kuvanju testenine već se vodila – jedni su branili teoriju da je bolje staviti tjesteninu u hladnu, a drugi u vruću vodu, a sada evo i informacije o spremanju ove hrane.

Ako pitate bilo koga umije li da spremi tjesteninu, vjerovatno će vam kao "iz topa" odgovoriti da umije jer, šta tu ima da se ne zna? Ispostavlja se da ima, barem prema tvrdnjama Američkog društva hemičara.

Oni smatraju da je greška koju mnogi prave to što dodaju malo ulja u vodu, da se tjestenina ne bi lijepila. Stručnjaci kažu da većina ulja ionako nestane kada se tjestenina procijedi, a da ta mala, preostala količina, ne može da spriječi lijepljenje tjestenine.

Anketa

Da li vi stavljate ulje u vodu u kojoj kuvate tjesteninu?

  • Uvijek

    25% (1)

  • Ne

    75% (3)

  • Kako kad

    0% (0)

Da li vi stavljate ulje u vodu u kojoj kuvate tjesteninu?

Rezultati

Ipak, američki hemičari upozoravaju da je ipak ubjedljivo najveća greška u spremanju tjestenine ispiranje vodom. Prilikom kuvanja u vodi se oslobađa skrob, zbog čega tjestenina postaje pomalo ljepljiva, što je važno za ukus, ali i da bi sos lakše prionuo na tjesteninu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop