Sjajan obrok za velike i male: Ćufte u korpicama, tako ukusne da svi uvijek traže još! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Sjajan obrok za velike i male: Ćufte u korpicama, tako ukusne da svi uvijek traže još!

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Evo kako da pripremite ovaj jednostavan, a vrlo ukusan obrok.

Izvor: Youtube/Screenshot/The Typical Family

Ovaj recept sjajan je kada želite da impresionirate goste ili prosto da obradujete svoje ukućane i sebe. 

Sastojci:

Za tijesto:

400 grama skuvanog krompira

300 grama brašna

100 grama putera

Jedno jaje kašičica i po soli

Za ćufte:

400 mljevenog mesa

Dva čena bijelog luka

Manja glavica crnog luka

Tri kašike mlijeka

Tri kašike prezle

Dvije kašičice đumbira

Kašičica i po soli

1/3 kašičice mljevenog bibera

Za premazivanje:

Kašičica pavlake

Jedan žumanac

Priprema:

Krompir operite, oljuštite, isjecite na kocke i stavite da se skuva. Skuvan krompir prebacite u posudu, zatim dodajte rastopljeni maslac i izgnječite, da dobije izgled pirea. U to dodajte jaje, so i brašno, pa sve izmješajte rukom da dobijete glatko tijesto.

Zavijte ga u foliju i stavite u frižider da se ohladi desetak minuta. Zatim ga razvucite na pobrašnjenoj površini i modlom ili nekom širom čašom vadite krugove.

U drugu posudu stavite mljeveno meso, sitno isjeckan bijeli i crni luk, đumbir, prezle, so i biber, mlijeko, pa sve dobro izmješajte da se sastojci sjedine. Rukama oblikujte loptice – prethodno ruke namažite uljem, da se meso ne bi lijepilo – i propržite ih u tiganju.

Kada su ćufte dobile braonkastu boju, po jednu stavljajte na svaki krug tijesta koji ste pripremili, a zatim to ubacite u papirne korpice, u pripremljen pleh za mafine, pa premažite mješavinom pavlake i žumanceta.

Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 do 25 minuta.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA