Evo kako da najbrže i najlakše moguće pripremite božićnu česnicu.
Priprema česnice nezaobilazan je dio Božića. Ovu posebnu pogaču domaćice pripremaju na božićno jutro, a kuvar Bojan Stanimirović je gostujući u Jutarnjem programu TV Prva otkrio recept za najbržu i najlakšu česnicu.
Sastojci:
670 grama brašna
550 mililitara vode
Kesica kvasca
Dvije kašičice soli
Kašika šećera
Priprema:
Kvasac pomiješajte sa 200 mililitara vode i ostavite da naraste.
U veću posudu pripremite sve suve sastojke, izmješajte, zatim u njih dodajte narasli kvasac i ostatak vode. Sve dobro izmješajte varjačom, prekrijte tijesto i ostavite da naraste pola sata.
Pogaču prebacite u pripremljen pleh, po želji ukrasite i pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni oko 45 minuta.
(MONDO)