• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 recepta za božićnu česnicu: Tradicionalna, bez kvasca i pogača sa pavlakom, ne zna se koja je bolja!

Autor Dragana Božić

Tradicionalna božićna česnica se u različitim krajevima različito sprema, odaberite recept koji vama odgovara.

 Izvor: iStock/Getty Images Plus/GordanD

Božićna česnica tradicionalno se mijesi na Božić, a u nju se obavezno stavlja i novčić, dok se u nekim krajevima ubacuju i pasulj, kukuruz, komadić Badnjaka, a sve to simbolizuje blagostanje.

Česnica se nikako ne siječe, već se lomi, a način na koji se sprema razlikuje se u raznim krajevima. Mi vam donosimo tri recepta, a vi izaberite onaj koji vama odgovara.

Tradicionalna božićna česnica

Sastojci:

Kilogram brašna

Dva jaja

Kesica kvasca

Pola litra mlijeka

So po ukusu

Priprema:

U malo mlakog mlijeka razmutite kvasac i dodajte jedno umućeno jaje. Dodajte prstohvat soli, promiješajte i postepeno dodajte brašno, mešajući, i dodajući preostalo mlijeko.

Kada dobijete glatko tijesto, prekrijte ga i ostavite da naraste oko 45 minuta. Zatim ga na pobrašnjenoj površini blago premjesite, oblikujte u pogaču i ubacite novčić.

Prebacite je u podmazan pleh, ukrasite po želji, premažite umućenim jajetom i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

Kliknite na strelicu da nastavite čitanje

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop