Pripremite ga i bićete očarani ukusom!
Ukusan je jednako, ako ne i više nego mrsni kolači, a evo kako se sprema.
Sastojci:
Dvije šolje brašna
100 grama šećera
Tri kašike kakaaa
Pola šolje mljevenih oraha
Kesica praška za pecivo
Šolja i po mineralne vode
300 grama meda
Glazura:
Dvije kašike kakaa
Tri kašike šećera
Kašika ulja
Tri kašike vode
Nekoliko kapi ekstrakta vanile
Priprema:
U posudi pomiješajte suve sastojke – brašno, šećer, kakao, orahe, prašak za pecivo. Promiješajte, u to dodajte vodu, pa opet izmješajte da se sastojci sjedine. Nakon toga, u smjesu dodajte med i još jednom dobro izmješajte, pa nalijte smjesu u pripremljen pleh.
Pecite ga u rerni zagrijanoj na 180 stepeni, a u međuvremenu pripremite glazuru.
Kakao, šećer, ulje i vodu stavite u manju šerpu i kuvajte ih na tihoj vatri dok se ne sjedine.
Ispečen kolač prelijte kakao glazurom i ostavite da se ohladi.
(MONDO)