• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pečenje koje se lako sprema, kožica je hrskava a meso sočno i mekano kao duša!

Autor Siniša Stanić

Praznični recept koji ste tražili!

 Pečenje koje se lako sprema, kožica je hrskava a meso sočno i mekano kao duša! Izvor: YouTube/Coles

Bogata praznična trpeza nešto je čemu se radujemo tokom prvih dana Nove godine, a za Božić se tradicionalno pripremaju česnica i  pečenje.

Evo kako da sami spremite ukusno svinjsko pečenje, kožica će biti hrskava a meso izuzetno mekano i sočno!

Sastojci:

Svinjski but od dva kilograma
Dva crna luka
Dvije šargarepe
Kocka pileće supe
Čaša soka od jabuke
Ruzmarin ili majčina dušica
Dvije kašike maslaca

Priprema:

Zagrijte rernu na 130 stepeni. Kožu mesa zasecite unakrsno, ali pazite da je ne prosječete do mesa. Obilno posolite i utrljajte so, ona će izvući vlagu i omogućiti da kožica bude hrskava.

U pleh stavite isječeni luk i šargarepu, pa na njih položite meso. Pecite dva, do dva i po sata, potom izvadite a temperaturu pojačajte na 230 stepeni. Vratite meso u rernu i zapecite dok kožica ne postane zlatna i krckava.

Izvadite meso i stavite da se ohladi, a sve sokove od pečenja zajedno s povrćem zagrijte u šerpi, uz dodatak kocke, soka od jabuke i ruzmarina ili majčine dušice. Sos usitnite štapnim mikserom ili ga procijedite dok se povrće ne usitni. Umiješajte maslac u sos.

Pečenje nazubljenim nožem secite na komade debele dva centimetra i servirajte uz pire i salatu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop