• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijanska čorba od bijelog luka je savršena za zimske dane: Topla, ukusna i odlična za zdravlje cijele porodice!

Autor Dragana Božić

Tradicionalno se ova čorba daje i djeci!

 Italijanska čorba od bijelog luka je savršena za zimske dane: Topla, ukusna i odlična za zdravlje cijele porodice! Izvor: YouTube/Recipe30

Čorba je uvijek dobar izbor ako želite brz ručak ili večeru, naročito u zimskim danima. Odlična je za varenje, a ova italijanska verzija sadrži i mnogo zdravog bijelog luka. Italijani je spremaju od mlađih glavica i nazivaju "zuppa di aglio fresco" (supa od svježeg bijelog luka), i tradicionalno se njome hrane i djeca koja tek prelaze na pasiranu hranu. 

Sastojci:

Tri glavice bijelog luka
Jedna šargarepa
800 mililitara pileće supe (može i od kocke)
Tri žumanjceta
Parmezan
Sušena majčina dušica
Peršun
Maslinovo ulje
So, biber
Tri kriške starog hljeba

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje i propržite prepolovljene čenove bijelog luka i sitno sjeckanu šargarepu. Jedan čen ostavite, trebaće vam za kasnije!

Nalijte supom kada povrće omekša, dodajte majčinu dušicu i pustite da krčka dvadesetak minuta. Usitnite u blenderu, i vratite na vatru.

U činiji pomiješajte žumanjca i tri kašike parmezana sa dvije kašike maslinovog ulja. Smanjite vatru i na srednjoj jačini dolijte mješavinu jaja, pažljivo miješajući. Začinite solju i biberom, pospite peršunom.

Hljeb natrljajte preostalim čenom bijelog luka, isjecite na kockice i propržite na maslinovom ulju. Pospite supu dobijenim krutonima i poslužite.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop