• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najmekši kolač koji ćete probati: Kakao desert kojem pomorandža daje posebnu aromu!

Autor Dragana Božić

Jednostavan, mekan kolač u kojima će uživati svi ukućani!

 Kolač sa narandžom recept Izvor: iStock/Getty Images Plus/Birdlkportfolio

Sjajan spoj kakaa i pomorandže za ukus u kojem ćete zaista uživati!

Sastojci:

1 ¼ šolje bijelog brašna

Dvije kašičice praška za pecivo

¼ kašičice soli

Pola šolje kakaa

Šolja šećera

Šolja slatke pavlake

Kašičica ekstrakta vanile

Dva jaja

Rendana kora jedne pomorandže

Za glazuru:

1/3 šolje pomorandžinog soka

Tri kašike šećera

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh, pa po njemu pospite prezle, a zatim istresite višak iz pleha.

U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, so, kakao i šećer, pa odložite sa strane.

Umutite slatku pavlaku sa ekstraktom vanile, a zatim smanjite brzinu miksera, pa dodajte jedno po jedno jaje i kratko umutite. Zatim u to dodajte suve sastojke i izmješajte da se sve sjedini, pa dodajte rendanu koru pomorandže.

Nalijte smjesu u pripremljen pleh i pecite oko sat vremena.

Odmah nakon što stavite kolač da se peče, pripremite glazuru od pomorandžinog soka i šećera i ostavite da stoji. Kada je kolač pečen, ostavite da se prohladi oko pet minuta, a zatim polako prelijte glazuru.

Ostavite kolač da upije smjesu dok se kolač potpuno ne ohladi, a zatim ga isjecite i uživajte u mekanoj poslastici.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop