Najsočnije ledene kocke, trik je u 2 neočekivana sastojka: Savršenog ukusa, svi će vam tražiti parče više! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Najsočnije ledene kocke, trik je u 2 neočekivana sastojka: Savršenog ukusa, svi će vam tražiti parče više!

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Mala izmjena koja će napraviti veliku razliku!

Izvor: YouTube/Screenshot

Popularni kolač lak za pripremu, a smaže se za tren! Obogatite oprobani recept sirupom od višnje i specijalnim margarinom, nećete zažaliti!

Sastojci:

6 jaja

6 kašika brašna

6 kašika šećera

3 kašike kakaoa

1/2 praška za pecivo

Sirup:

400 ml vode

8 kašika šećera

1/2 šoljice sirupa od višanja

Fil:

1 l mlijeka

8 kašika šećera

12 kašika brašna

250 g margarina za filove sa ukusom vanile

3 vanilin šećera

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje

malo mlijeka

Priprema:

Pjenasto mutiti bjelanca sa šećerom  u čvrst snijeg, dodati žumanca, sjediniti, pa dodati brašno, kakao i pola praška za pecivo. Izliti u nauljen i pobrašnjen pleh i peći na 220 stepeni C. Sirup: U vodu dodati šećer i sirup i kuvati dok ne proključa. Smanjiti temperaturu i kuvati još 10ak minuta. Topao patišpanj izbockati čačkalicom, pa preliti sirupom i ostaviti da se dobro ohladi i da tijesto upije tečnost.

Fil: U šerpu staviti margarin (odaberite onaj sa ukusom vanile, prikriće ukus brašna koju većina filova ovog tipa ima) i 3/4 mlijeka, a u ostatku hladnog mlijeka razmutiti brašno. Kad se margarin otopio, dodati šećer i kuvati još malo dok se i on ne rastopi. Polako sipati razmućeno brašno, neprestano miješajući. Po potrebi mutiti mikserom dok je na vatri, kako bi se izbjeglo stvaranje gromuljica. Kuvati na tihoj vatri dok smjesa ne proključa, pa nastaviti tako još 15-ak minuta dok fil ne bude skuvan. Ohladiti ga, pa nanijeti preko patišpanja.

Glazura: U šerpici otopiti čokoladu i dodavati mlijeko da se dobije ujednačena glazura, niti previše rijetka niti previše gusta. Preliti preko fila i ostaviti da se ohladi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA