Prave se lako, jedu se brzo!
Pasta je uvek dobar izbor ako tražite brz recept za ručak ili večeru, a ova verzija u kojoj je glavna "zvijezda" dimljeni losos je kao iz restorana!
Sprema se veoma lako i nema mnogo sastojaka, ovo može da spremi i potpuni početnik!
Sastojci:
400 grama suve tjestenine
Dva jaja
100 grama dimljenog lososa
4 kašike milerama
Maslinovo ulje
Dva čena bijelog luka
Peršun
So, biber
Parmezan
Priprema:
Tjesteninu obarite al dente u ključaloj, dobro posoljenoj vodi. Losos isjecite na kockice, a bijeli luk na listiće. Na maslinovom ulju propržite bijeli luk, pazite da ne potamni, pa mu dodajte ocijeđene, još uvijek tople špagete. Sklonite s vatre i umiješajte mješavinu jaja i milerama, pa brzo miješajte dva minuta, da se jaja ne bi skuvala, već da biste dobili svilenkasti sos. Dobro pobiberite, pospite rendanim parmezanom i peršunom i poslužite toplo.