Lisnato tijesto i raskošan fil: Najbolje punjene pogačice - kada ih jednom probate, stalno ćete ih praviti | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njam!

Lisnato tijesto i raskošan fil: Najbolje punjene pogačice - kada ih jednom probate, stalno ćete ih praviti

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Obavezno probajte

Izvor: YouTube/Screenshot/The Domestic Geek

Za doručak ili kao predjelo, odlučite sami!

Sastojci:

1 kg lisnatog tijesta

2 žumanjceta

Fil:

1 kg vrganja

1 ½ čaša pavlake za kuvanje

2 srednje glavice crnog luka

1 struk peršuna

1 dl bijelog vina

3 kašičice senfa

so

biber

začin C

Priprema:

Lisnato tijesto rastanjiti, čašom isjeći na krugove. Iz polovine krugova manjom čašom vaditi prstenove. Cijele krugove premazati žumanjcetom, pa preko poklopiti prstenovima, malo pritisnuti i premazati žumanjcetom. Tijesto koje je ostalo prilikom vađenja krugova (poklopci) takođe premazati žumanjcetom. Sve staviti u podmazan pleh i peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni C, otprilike 10 minuta (treba da nadođu, ali ne i da pregore). Fil: Na ulju propržiti isjeckan luk, pa dodati isječene vrganje. Dinstati par minuta, pa dodati peršun, biber, so, začin C i senf. Dinstati poklopljeno da pečurke puste vodu i da se u njoj skuvaju (uz povremeno miješanje). Nakon 10 minuta dodati bijelo vino, poklopiti i kad su pečurke kuvane, sipati pavlaku. Poklopiti i kuvati dok ne provri, pa skinuti poklopac i kuvati dok smjesa ne postane gusta. Ohlađene pogačice puniti toplom smjesom, pa staviti poklopce i služiti.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA