Laki recepti

Pikantna obrok salata od kuvanih jaja: Iznenadiće vas koliko se jednostavno pravi, a ukusna je i topla i hladna!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Imate višak jaja nakon Uskrsa? Napravite ovu salatu, može stajati dva dana u frižideru!

Izvor: YouTube/PreppyKitchen

Ako se pitate šta napraviti od kuvanih jaja preteklih sa uskršnje trpeze, ova salata je ukusno i jednostavno rješenje.

Možete je poslužiti kao prilog uz meso ili ribu, ali može i sama biti lagani obrok jer sadrži proteine i ugljene hidrate, kao i malo masnoće. Pikantan ukus daju joj crveni luk i mirođija. Pročitajte i kako se pravilno prekida post!

Sastojci:

3 kuvana jaja
3 krompira
1 manji crveni luk
Pola veze mirođije
4 kašike majoneza
4 kašike jogurta
So, biber

Priprema:

Obarite krompir i isecite ga na kriške. Dok je još topao, ali ne vreo, pomiješajte ga sa dresingom od majoneza i jogurta, i dobro začinite solju i biberom. Kuvana jaja isjeckajte sitno, kao i luk, pa pomiješajte sa krompirom i pospite mirođijom.

(MONDO)