• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trikovi vrhunskih kuvara: Kako da pile bude krckavo spolja, a meko kao puter iznutra

Autor Dragana Božić

Fora je u jednoj mješavini, ona pravi ogromnu razliku!

 Recept za hrskavu piletinu Izvor: YouTube/Screenshot/Maangchi

Najljepše je pile koje se "lijepi zaprste", kada mu je korica krckava i slasna, a iznutra je meko poput putera. Kako ga ispeći da se postigne i jedno i drugo. 

Samo iskusni kuvari znaju za trik, a nerado ga dijele sa drugima.Tajna je u neočekivanom  sastojku, svojevrsnom "pacu" u koji treba potopiti meso prije pečenja. 

"Da biste dobili krckavu i zlatnu koru prilikom pečenja piletine, treba je 40 minuta prije pečenja  staviti u mješavinu soli i vode. Na litar vode razmuti se 50 g soli. Poslije potapanja, kožu treba temeljno osušiti papirnim ubrusom i potom staviti u rernu da se peče. Na ovaj način će kora dobiti lijepu zlatnu boju i postati hrskava, a samo meso će biti sočno i ukusno", otkrio je predavač u kulinarskoj školi "Chefshows by Novikov", Jane Peršin.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop