Fora je u jednoj mješavini, ona pravi ogromnu razliku!
Najljepše je pile koje se "lijepi zaprste", kada mu je korica krckava i slasna, a iznutra je meko poput putera. Kako ga ispeći da se postigne i jedno i drugo.
Samo iskusni kuvari znaju za trik, a nerado ga dijele sa drugima.Tajna je u neočekivanom sastojku, svojevrsnom "pacu" u koji treba potopiti meso prije pečenja.
"Da biste dobili krckavu i zlatnu koru prilikom pečenja piletine, treba je 40 minuta prije pečenja staviti u mješavinu soli i vode. Na litar vode razmuti se 50 g soli. Poslije potapanja, kožu treba temeljno osušiti papirnim ubrusom i potom staviti u rernu da se peče. Na ovaj način će kora dobiti lijepu zlatnu boju i postati hrskava, a samo meso će biti sočno i ukusno", otkrio je predavač u kulinarskoj školi "Chefshows by Novikov", Jane Peršin.