Najukusnija posna pita koju ste probali: Sastojci jeftini, lako se sprema a nestaje za čas! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stil

Najukusnija posna pita koju ste probali: Sastojci jeftini, lako se sprema a nestaje za čas!

Autor Maja Gašić
Autor Maja Gašić

Savršena dopuna posnom ručku.

Izvor: Youtube printscreen / Šerpica

Ako pripremate posnu trpezu, ovaj recept za pitu obavezno morate da probate. Ukusna je, a sastojci krajnje jeftini.

Garantujemo da će oduševiti vaše ukućane!

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g praziluka
  • 1  šargarepa
  • 150 g pirinča
  • so
  • biber
  • 1 dl mineralne vode
  • 1 dl ulja

Priprema:

U šerpicu staviti opran pirinač sa malo soli, naliti vodom i kuvati, dok se pirinač ne skuva. Procijediti i ostaviti sa strane. U tiganj sipati nekoliko kašika ulja, zagrijati pa dodati tanko isječen praziluk. Pržiti dok ne omekša, pa dodati narendanu šargarepu. Začiniti po ukusu, pa umiješati ocijeđeni pirinač. Staviti jednu koru, poprskati je kiselom vodom i uljem pa rasporediti fil. Poklopiti drugom korom, ponoviti postupak, pa poklopiti trećom i uraditi isto. Uviti ih u rolat, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponoviti sa preostalim korama. Kore premazati smjesom od ulja i kisele vode i po želji posuti susamom. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 185 stepeni C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA