Kuhinja

Brzi ručak: Piletina sa prasom u bijelom vinu

Autor Dragana Božić

Idealan recept za one sa malo vremena.

Izvor: Screenshot

Sastojci: 

600 g piletine
1 kašičica mljevene paprike
40 g maslaca
700 g prase
150 ml bijelog vina
100 ml kiselog vrhnja
1 kašika suvog začina

Priprema:

Piletinu narežite na komade. Prasu dobro operite i narežite na kolutove. Na zagrijanom maslacu popecite meso i pripremljenu prasu. Dodajte mljevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode.
Promiješajte, dodajte suvi začin i nastavite dinstati na laganoj vatri podlijevajući meso vinom dok ne omekša. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje. Piletinu poslužite uz pire krumpir.

Savjet

Za pripremu ovog jela možete koristiti ćureća prsa narezana na manje dijelove.