Profesionalac u kuvanju otkrio je genijalan trik za savršeno skuvano jaje.
Pol Foster, britanski šef i dobitnik poznate Mišelinove zvjezdice, najvećeg i najvrjednijeg priznanja u kulinarskom svijetu, otkrio je na društvenoj mreži TikTok svoju tajnu savršeno pripremljenog jajeta.
On je sa svojim pratiocima podijelio detaljne korake kako da dobijete perfektno poširano jaje.
Mnogi kada poširaju jaje koriste sirće, a Foster kaže da to nikako ne treba da radite. Sve što vam je potrebno jeste šerpa za kuvanje, svježe jaje, prstohvat soli, cjediljka i malo umijeća.
Prvo što treba da uradite jeste da izlupate jaje u cjediljku, zatim u ključalu vodu dodajte so i nježno spustite jaje. Foster je preporučio da ga kuvate oko dva minuta, a u zavisnosti od toga da li volite više ili manje rovito, možete to vrijeme da povećate ili smanjite. Svakako s vremena na vrijeme bacite pogled da vidite kako izgleda.
Kad istekne predviđeno vrijeme kuvanja, izvadite jaje iz vode i nikako nemojte odmah da ga stavljate na tanjir, preporučuje Foster. Umjesto toga, odložite ga na ubrus kako bi upio svu vodu. Na kraju dodajte malo bibera, a uz jaje možete da dodate i ostale namirnice po želji. Da li će to biti slanina, viršle ili komadi avokada, izbor je na vama.
Na ovaj način dobićete savršeno poširano jaje, nevjerovatno mekano, a bez sumnje i preukusno. Zadivite partnera i klince svojim kulinarskim umijećem!
(MONDO)