Tajne stručnjaka

Kuvari otkrivaju: Evo kako da prepoznate loše restorane

Autor Vesna Kerkez

Kuvari su otkrili kako da brzo prepoznate loše restorane!

Izvor: YouTube/Printscreen/JetLag Warriors

Vjerovatno vam se barem jednom desilo da ste sjeli u neki restoran kojim niste bili ni najmanje zadovoljni, pa ste se onda zapitali kako prepoznati loše ugostiteljske objekte ovog tipa ubuduće. Ovo pitanje je postavio i jedan korisnik Reddita, koji je upitao kuvare kako prepoznati loše restorane.

Ubrzo se javilo nekoliko stručnjaka koji su otkrili po čemu se prepoznaju mjesta koja je najbolje izbjegavati – ovo su njihovi savjeti!

"Jedan od najvažnijih faktora je miris restorana. Ako osjetite kiselkasti miris ili miris sredstva za dezinfekciju – izbjegavajte restoran!", napisao je jedan.

"Čini se nasumično ali, ako restoran ima akvarijum, dobro ga pogledajte. Ako je čist, znači da je i kuhinja čista", tvrdi drugi kuvar.

Jedan od kuvara je istakao da ako vidite prljav toalet u restoranu, to znači da je prljav i pod, ali i kuhinja.

Takođe, kažu da ono što mnoge od nas oduševljava – velika ponuda hrane, uopšte nije dobar znak.

"Velika ponuda znači da je hrana smrznuta, unaprijed pripremljena ili podgrijana. U svakom slučaju, nije svježa".

Jedan kuvar savjetuje da izbegavate restorane u kojima na podu imaju tepihe.

"Smanjuje buku i nećete se poklizati, ali to je jedna od najodvratnijih stvari koje sam vidio u restoranu. Usisavanje može da ga očisti samo površinski", pojašnjava on.

Kuvari kažu da se po tome kakav se hljeb služi odmah može zaključiti o kakvom je restoranu riječ. "Ako ne mogu da naprave kvalitetan hljeb, ne mogu ni ostalu hranu. Nijedan kuvar koji ima pola mozga neće štedjeti na kvalitetu hljeba", tvrde.

Sigurno vam se barem jednom desilo da dok šetate, posebno kada ste na moru, osjetite miris morskih plodova koji se šire iz restorana i zbog kojih odmah poželite da sjednete da jedete.

"Ako osjetite snažan miris morske hrane, to znači da nije svježa. Svježi morski plodovi nemaju snažan miris, on se pojačava s vremenom", kaže jedan kuvar.

Savjet stručnjaka je i da izbegavate restorane u kojem se previše potencira dobar pogled. "Svaki put kada sam radio ili jeo negdje ’s prelijepim pogledom’, hrana je bila preskupa i loša", pojasnio je jedan od njih.

Kuvari kažu i da već posle pogleda na jelovnik možete da zaključite kakvu ćete hranu dobiti.

"Generičke slike u meniju znak su lošeg restorana, kao i jeftin pribor za jelo", poručuju.

(MONDO)