Kuhinja

Može da posluži i kao obrok: Krompir salata na malo drugačiji način

Autor Nikolina Damjanić

Ova drugačija krompir salata odlično se slaže uz meso, ali može i da se jede kao poseban obrok. Umjesto luka, koji je kod nas neizostavan, u ovaj recept se dodaje nana koja daje poseban ukus i aromu jelu.

Izvor: Shutterstock

Obrok salate su inače najbolje rješenje tokom ljetnjih dana, jer sadrže neophodne vitamine i minerale, a nisu teške za varenje.

Sastojci:
4 veća krompira

3 kašike maslinovog ulja

2 kašike svježeg peršuna

2 kašike svježe nane

1 kašika limunovog soka

so, biber

Priprema:

U većoj šerpi sipajte vodu, pa ubacite dobro opran, neoljušten krompir i kuvajte oko pola sata ili dok potpuno ne omekša. Kada je skuvan ostavite ga da se prohladi, a zatim ga ogulite i isijecite na veće komade. Peršun i nanu dobro operite, pa nasjeckajte i ubacite u činiju sa krompirom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber po ukusu i sve dobro promiješajte. Služite je skroz hladnu, a ako vam preostne nakon ručka odložite je u frižider do sutradan.