Kuhinja

Savršen nedjeljni ručak: Lovačke šnicle

Autor Nikolina Damjanić

Odličan recept za sve ljubitelje mesa koji se može servirati uz krompir ili rižoto.

Izvor: Shutterstock

Sastojci

500 g svinjskog laks karea
125 g Moja Kravica maslaca
100 g pancete
150 g šampinjona
150-200 ml vode
30 ml bijelog vina
1 glavica crnog luka
2 čena bijelog luka
1 kašičica senfa
2 lista lovora
100 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 kašičice mljevenog bibera

Priprema

Šnicle svinjskog laks karea izlupamo i posolimo, zatim uvaljamo u brašno sa jedne strane. Na zagrijanom tiganju otopimo maslac. Stavimo šnicle laks karea i dinstamo po 5 minuta sa obe strane. Šnicle izvadimo, i na istom puteru dinstamo sitno nasjeckani crni luk, lovorov list i pancetu.

Poslije par minuta dodamo šampinjone nasjeckane na črtvrtine i dinstamo par minuta sve zajedno. Dodamo suvi biljni začin, mljeveni biber i vodu, promiješamo namirnice i ostavimo da se sve krčka par minuta.

Zatim dodamo senf i sitno nasjeckan beli luk, promiješamo da se sjedini i na kraju dodamo bijelo vino. Ostavimo da krčka par minuta. Šnicle vratimo u tiganj, poklopimo i nastavljamo sa dinstanjem dok voda ne ispari, otprilike 30tak minuta.