Ova drugačija krompir salata odlično se slaže uz meso, ali može i da se jede kao poseban obrok. Umjesto luka, koji je kod nas neizostavan, u ovaj recept se dodaje nana koja daje poseban ukus i aromu jelu.
Obrok salate su inače najbolje rješenje tokom ljetnjih dana, jer sadrže neophodne vitamine i minerale, a nisu teške za varenje.
Sastojci:
4 veća krompira
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike svježeg peršuna
2 kašike svježe nane
1 kašika limunovog soka
so, biber
Priprema:
U većoj šerpi sipajte vodu, pa ubacite dobro opran, neoljušten krompir i kuvajte oko pola sata ili dok potpuno ne omekša. Kada je skuvan ostavite ga da se prohladi, a zatim ga ogulite i isijecite na veće komade. Peršun i nanu dobro operite, pa nasjeckajte i ubacite u činiju sa krompirom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber po ukusu i sve dobro promiješajte. Služite je skroz hladnu, a ako vam preostne nakon ručka odložite je u frižider do sutradan.