Kuhinja

Ukusno slano predjelo: Rolat od tikvica sa šunkom i sirom

Autor Dragana Božić

Savršeno posluženje - u dva zalogaja!

Izvor: Shuterstock

Sastojci:

4 jajeta
2 tikvice
200 gr šunke
150 gr dimljenog kačkavalja
50 gr parmezana
po ukusu peršun ili mirođija
ulje i brašno za pleh
so i biber

Priprema:

Uključite rernu da bude već vruća kad počnete pripremu.

Umutite jaja, posolite i pobiberite.

Dodajte rendani parmezan i peršun ili mirođiju.

Tikvice izrendajte i odmah umiješajte u jaja.

Sipajte u dobro podmazan pleh, postavljen pek papirom koji treba takođe podmazati i posuti brašnom.

Pecite na 180 C stepeni oko 20 do 25 minuta.

Izvadite iz rerne, ostavite da se malo prohladi pa pažljivo odvojite od papira.

Na novom papiru pečena jaja i tikvice filujte šunkom i sirom pa smotajte rolat.

Pecite u rerni još samo desetak minuta, da se kačkavalj otopi.

(Lepa i srećna)