Kada je pravilno pripremljen i kuvan, pečeni krompir može da nadmaši osnovno jelo uz koje ide.
Ključ za pravljenje najboljeg pečenog krompira zaista se svodi na samo nekoliko faktora: korišćenje prave vrste krompira, pravilnu pripremu, ispravnu metodu kuvanja i, naravno, kreativnost sa dodacima.
Kako napraviti savršeni pečeni krompir kod kuće?
Jedna od najčešćih grešaka pri pečenju krompira je da ga čvrsto umotate u foliju i stvarite u rernu. Prema Džošui Resniku, instruktoru na Institutu za kulinarsko obrazovanje, postoje jednostavni načini da se poboljša ukus i da se postigne ta hrskava korica. Kuvar predlaže da krompir temeljno očistite solju, što pomaže da se omekša i ukloni svaka prljavština.
"Dodajte dobru količinu soli i dovoljno vode da napravite pastu, a zatim samo rukama utrljajte so po cijelom krompiru", savjetuje on.
Potom, suši krompir kuhinjskom krpom ili ubrusom, probuši ga viljuškom i premaže uljem i morskom solju prije nego što ga stavi u rernu. Probijanje krompira viljuškom pomaže u oslobađanju pare i osigurava da se krompir ujednačeno peče.