• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuvar otkriva tajnu: Evo kako da napravite najukusniji pečeni krompir

Autor Nikolina Damjanić

Kada je pravilno pripremljen i kuvan, pečeni krompir može da nadmaši osnovno jelo uz koje ide.

 Savjet za ukusniji pečeni krompir Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ključ za pravljenje najboljeg pečenog krompira zaista se svodi na samo nekoliko faktora: korišćenje prave vrste krompira, pravilnu pripremu, ispravnu metodu kuvanja i, naravno, kreativnost sa dodacima.

Kako napraviti savršeni pečeni krompir kod kuće?

Jedna od najčešćih grešaka pri pečenju krompira je da ga čvrsto umotate u foliju i stvarite u rernu. Prema Džošui Resniku, instruktoru na Institutu za kulinarsko obrazovanje, postoje jednostavni načini da se poboljša ukus i da se postigne ta hrskava korica. Kuvar predlaže da krompir temeljno očistite solju, što pomaže da se omekša i ukloni svaka prljavština.

"Dodajte dobru količinu soli i dovoljno vode da napravite pastu, a zatim samo rukama utrljajte so po cijelom krompiru", savjetuje on.

Potom, suši krompir kuhinjskom krpom ili ubrusom, probuši ga viljuškom i premaže uljem i morskom solju prije nego što ga stavi u rernu. Probijanje krompira viljuškom pomaže u oslobađanju pare i osigurava da se krompir ujednačeno peče.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop