Kuhinja

Ideja za ručak: Ćufte od piletine i tikvica

Autor Nikolina Damjanić

Ukoliko vam je ponestalo ideja za ručak preporučujemo vam da napravite ćufte od piletine i tikvica.

Izvor: Shutterstock

Sastojci

700 g mljevenog pilećeg bijelog mesa

200 g narendane tikvice (s korom)

2 jaja

50 g prezli

2 kašike isjeckanog peršunovog lista

1 ravna kašičica soli

pola kašičice kurkume

pola kašičice slatke paprike

malo šarenog bibera

PRIPREMA:

Sve sastojke pomiješajte i dobro pro-miješajte kašikom ili rukom. Od dobijene smjese formirajte manje ćufte i stavljajte ih na pleh obložen pek papirom koji ste malo premazali uljem. Ćufte pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Pred kraj pečenja okrenuti ćuftice kako bi se zapekle sa svih strana.

Napomene: Tikvicu dobro ocijedite nakon rendanja. Ukoliko ćuftice tokom pečenja puste tečnosti (od tikvica), tu tečnost odlijte i nastavite pečenje. Ćufte će se tokom pečenja smanjiti, tako da ih slobodno gusto složite u pleh, dobro će se ispeći sa svih strana.