• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šareni kompot od suvog voća

Autor Dragana Božić

Sa mirisom cimeta i karanfilića, od svježeg ili sušenog voća, kompoti predstavljaju pravu okrepljujuću poslasticu.

 shutterstock_372597664.jpg Izvor: Shutterstock

Sastojci:

50 g suvih kajsija
50 g suvih bresaka
50 g suvih šljiva
50 g sušenih brusnica
50 g suvog grožđa
1 jabuka
1 kruška
sok limuna
kora limuna
karanfilić
1 l vode

Priprema:

Suvo voće stavite u posudu, prelijte kipućom vodom i kuvajte na laganoj vatri dvadesetak minuta. Očistite jabuku i krušku i isijecite ih na kriške. Dodajte kriške jabuke i kruške, karanfilić, sok i koricu limuna u kompot i nastavite da kuvate još deset minuta. Ako je potrebno, dodajte još vode. Kad se ohladi, sipajte u činije ili čaše i ukrasite anisom. Suvo voće je već dovoljno slatko tako da nema potrebe da u kompot dodajete šećer.

(Lepa i Srećna)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop