Kuhinja

Idealna za doručak ili ručak: Rolovana pica-pita

Autor Nikolina Damjanić

Domaćice će se složiti da je najbolja stvar u “rukavu” imati recept za jelo koje nije zahtijevno za spremanje, zastino je i djeca ga obožavaju. Nekada je teško ispuniti sva tri kriterijuma, ali će vas recept za pica-pitu uvjeriti u suprotno.

Izvor: Shutterstock

Najbolje od svega je to što većinu sastojaka sigurno imate u frižideru i što će ukusna biti i sutradan.

Sastojci:

Pakovanje gotovih kora

300 g kisele pavlake

3 jajeta

300 g šunke

250 g sira

200 ml ulja

200 ml kečapa

Priprema:

U dubljoj posudi umutite jaja, pa dodajte ulje i kiselu pavlaku. Jednu koru odvojte i na nju namažite kečap, tako da prekrijete cijelu koru, a zatim stavite drugu koru preko i premažite je uljem.

Preko ove dvije kore stavite treću i na nju rasporedite četiri pune kašike dobijene smjese i razvucite sve do ivica, a onda ponovo stavite koru koju ćete takođe premazati uljem.

Četvrtu koru premažite smjesom od jaja, pavlake i ulja i poređajte listove šunke, pa odozgo pospite kačkavaljem koji ste prethodno izrendali na krupno rende.

Na petu i posljednju koru stavite kečap, pa sve savijte u jedan rolat.

Za tri rolata, postupak ponovite tri puta.

Pleh u kom ćete peći premažite uljem i poređajte rolate. Ukoliko vam je ostalo smjese, premažite svaki rolat posebno.

Pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Rolat služite topao. Prijatno!