Kuhinja

Iskoristite pripremljenu zimnicu, napravite pužiće sa ajvarom i sirom

Autor Nikolina Damjanić

Ukoliko su vaše zlatne ruke napravile previše tegli ajvara, ne brinite se, jer smo vam u nastavku teksta spremili recept za savršene pužiće s ajvarom i sirom koje ćete praviti svaki dan za doručak.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

500 g svježeg lisnatog tijesta

200 g kačkavalja

1 jaje i 1 kašika mlokeka za premazivanje

ajvar (količina po želji)

Priprema:

Kupovno lisnato tijesto najčešće je već razvaljano, pa ga samo morate izvaditi iz pakovanja. Nakon toga ga izbodite čačkalicom, pa ga premažite ajvarom. Preko njega stavljajte narendani sir. Na kraju ga uvijte. Oštrim nožem, prethodno umočenim u brašno, sijecite tijesto na kolutove debljine od dva do tri centimetra. Složite u pleh obložen papirom za pečenje i napravite razmak između svake rolnice. Rernu, prethodno, zagrijte na 200 stepeni, a pužiće premažite smjesom od jaja i mlijeka. Pecite od 10 i 15 minuta, sve dok rolnice ili pužići ne dobiju zlatnu boju.