• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravo i sito: Lazanje sa povrćem

Autor Nikolina Damjanić

U zimskom periodu uvijek jedemo masnu hranu, napravite predah uz zdrave i lagane lazanje sa povrćeem.

 Recept za lazanje sa povrćem Izvor: Shutterstock

Sastojci:

1 krem supa od brokolija
100 ml pavlake za kuvanje
12 kora za lazanje
350 g očišćenog kelja
so
250 g rikota sira
I još…
150 ml pavlake za kuvanje
20 g kačkavalja

Priprema:

Kelj isjecite i skuvajte u posoljenoj vodi. Kratko prokuvajte, ohladite u hladnoj vodi i ocjedite.
Sadržaj kesice krem supe sipajte u 500 ml mlake vode i mješajte dok ne proključa. Kuvajte na umjerenoj temperaturi oko pet minuta neprestano mješajući. Dodajte pavlaku, promješajte i ostavite da sos još jednom provri.
U posudu za pečenje lazanja stavite nekoliko kašika sosa da prekrije dno. Stavite red kora, premažite sosom i po njemu rasporedite dio iskidanog sira i dio povrća, prenosi b92.

Postupak ponavljajte dok ne potrošite materijal, završite sa korom. Prelijte pavlakom i pospite rendanim kačkavaljem.
Pecite u rerni na 180 stepeni oko 35 minuta dok površina ne postane zlatno žute boje.
Pečene lazanje ostavite pokrivene pet minuta, a zatim isjecite i poslužite.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop