Napravite ukusan obrok za tili čas.
Možda je sezona tikvica iza nas, ali ovo povrće ne bi trebalo da zapostavimo ni kada su hladniji dani. U kombinaciji sa brokolijem možemo napraviti odličnu izlivenu pitu za kratko vrijeme. Samo pomiješamo sve sastojke i prelijemo preko dinstanog povrća i zapečemo. Ništa lakše, a dobićemo savršeno izbalansiran obrok koji možemo poslužiti uz jogurt.
Sastojci:
1 šargarepa
1 tikvica
1 brokoli
4 jajeta
100 ml pavlake za kuvanje
40 g parmezana
50 g rendanog kačkavalja
1 kašičica šećera
so, biber
1 luk
ulje
čeri paradajiz
Priprema:
U činiji pomiješajte jaja, pavlaku, parmezan i rendan sir. Dodajte šećer i so pa sve pomiješajte žicom. Na ulju propržiti sjeckan crni luk, šargarepu, tikvicu i brokoli. Posolite i dinstajte dok povrće malo ne omekša. Nakon toga izlijte prethodnu smjesu preko povrća. Promiješajte i odozgo stavite polovine čeri paradajza. prebacite u rernu na 200 stepeni i pecite 25 minuta.
(Stvar ukusa)