Obrok na brzaka koji će svi voljeti.
Zapečene i punjene kifle iz rerne savršena su ideja za doručak, večeru ili čak toplu užinu.
Ovako pripremljene kifle ne samo da izgledaju lijepo, već su i veoma dobrog ukusa. Pečene kifle su veoma hrskave, a fil im daje jedinstven ukus. Sama priprema traje bukvalno nekoliko minuta.
Sastojci:
3 kifle
100 g šunke
100 g sira
1/3 crvene paprike
komad praziluka
3 kisela krastavca
3 jajeta
so, biber, snop vlašca
Priprema:
Šunku, papriku i krastavce isjeckajte na male kockice. Praziluk isjeći na polukrugove, sir izrendati na krupno rende. Stavite sve sastojke u činiju i dodajte im jaja. Sve začinite solju i biberom. Kifle presjecite na dvije polovine, pa izdubite sredinu svake od njih, tako da se formiraju čamci. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim svaku kiflu napunite filom. Stavite sve u rernu zagrijanu na 200 stepeni i pecite 15 minuta. Na kraju pospite sjeckanim vlašcem.
(Stvar ukusa)