Jelo na kašiku koje će oduševiti sve koji ga budu probali.
Recept za piletinu stroganov je veoma jednostavan, tako da ne morate imati mnogo kulinarskog iskustva da biste ga pripremili. Sastojci su proizvodi koji su lako dostupni tokom cijele godine u bilo kojoj prodavnici.
Ako volite čorbasta jela poput gulaša i paprikaša, toplo preporučujemo da isprobate ovaj recept.
Sastojci:
500 g pilećeg filea
500 g pečuraka
1 crni luk
1 crvena paprika
5 kiselih krastavaca
2 šargarepe
700 ml čorbe od povrća
3 pune kašičice paradajz paste
2 kašičice slatke paprike
2 kašičice aleve paprike
1 lovorov list
so, biber
za zgušnjavanje supe (2 kašike pšeničnog brašna + nekoliko kašika hladne vode)
Priprema:
Pileći file isijecite na kockice. Začinite slatkom paprikom, solju i biberom. Pržite na malo masnoće dok ne porumeni. Oljuštite luk i isjecite ga na brkove. Stavite u šerpu i pržite neko vrijeme. Zatim dodajte isjeckane pečurke. Dinstati dok pečurke ne puste vodu. Zatim dodajte crvenu papriku isječenu na štapiće, šargarepu isječenu na pola, kisele krastavce i prženu piletinu. Sve prelijte čorbom i promiješajte. Zatim dodajte alevu papriku i lovorov list. Poklopite šerpu i kuvajte sve na laganoj vatri oko 10 minuta.
Poslije ovog vremena dodajte paradajz pastu i smjesu da se supa zgusne - za to pomiješajte 2 kašike pšeničnog brašna sa nekoliko kašika hladne vode, pa smjesu dodajte u supu i sve vrijeme miješajte - dok se ne zgusne.
(Stvar ukusa)