• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Super doručak ili večera: Punjene pancerote od krompirovog tijesta (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Isprobajte recept za najmekše pancerote punjene sočnim nadjevom.

Pancerote su prženo pecivo koje potiče iz italijanske kuhinje. Lako ih možete napraviti kod kuće samo pratite recept u nastavku. Možete ih služiti za doručak ili večeru, podjednako ih vole i djeca i odrasli.

Punjenje možete pripremiti po želji.

Sastojci:

1 kilogram krompira
500 g piletine
3 struka praziluka
1 paprika
4 čena bijelog luka
50 g paradajz pirea
700 g brašna
2 jajeta
30 g maslaca
origano, biber, so, mljevena paprika
20 ml maslinovog ulja
ulje za prženje

Priprema:

Krompir skuvajte u slanoj vodi. Izgnječite ga i dodajte puter, jaja, 1 praziluk, brašno, biber i origano. Zamijesiti tijesto. Nadjev pripremamo tako što propržimo pileća prsa, 2 praziluka, bijeli luk i paprike, isječene na sitno. Posolite. Dodajte paradajz pire i začinite biberom. Krompirovo tijesto podijelimo na 10 komada i formiramo okrugli mali hljeb, stavimo fil i zatvorimo ga. Pržite u zagrijanom ulju 3 minuta sa svake strane na laganoj vatri.

Pancerote
Izvor: Youtube/Home kitchen with Danny

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA