Isprobajte recept za najmekše pancerote punjene sočnim nadjevom.
Pancerote su prženo pecivo koje potiče iz italijanske kuhinje. Lako ih možete napraviti kod kuće samo pratite recept u nastavku. Možete ih služiti za doručak ili večeru, podjednako ih vole i djeca i odrasli.
Punjenje možete pripremiti po želji.
Sastojci:
1 kilogram krompira
500 g piletine
3 struka praziluka
1 paprika
4 čena bijelog luka
50 g paradajz pirea
700 g brašna
2 jajeta
30 g maslaca
origano, biber, so, mljevena paprika
20 ml maslinovog ulja
ulje za prženje
Priprema:
Krompir skuvajte u slanoj vodi. Izgnječite ga i dodajte puter, jaja, 1 praziluk, brašno, biber i origano. Zamijesiti tijesto. Nadjev pripremamo tako što propržimo pileća prsa, 2 praziluka, bijeli luk i paprike, isječene na sitno. Posolite. Dodajte paradajz pire i začinite biberom. Krompirovo tijesto podijelimo na 10 komada i formiramo okrugli mali hljeb, stavimo fil i zatvorimo ga. Pržite u zagrijanom ulju 3 minuta sa svake strane na laganoj vatri.
(Stvar ukusa)