Za Novu godinu uz pečenje poslužite čuvenu kupus salatu.
Iako mnogi vjeruju da je recept za čuvenu "coleslow" salatu došao iz Amerike,to je greška. Ova fantastična kupus salata potiče iz Holandije, a pravi se od kupusa i preliva od majoneza, pavlake i senfa. Možete da je obogatite tako što ćete dodati i crveni kupus, a ova salata je toliko postala popularna širom svijeta, da možete da je nađete i u restoranima brze hrane. Pošto je osvježavajuća najčešće je jedu uz rebarca, pečenje...
Sastojci:
1/2 velikog kupusa
2 srednje šargarepe
1/4 crnog luka
240 g majoneza
3 kašike pavlake
1 kašika sirćeta
1/2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1 kašičica senfa
prstohvati bibera
Priprema:
Izrendajte kupus i šargarpetu koju ste prethodno oljuštili. Dodajte rendani crni luk, majonez, pavlaku, sirće, so, šećer, senf u prahu i biber. Dobro promiješajte i služite. Ako želite možete da dodate i crveni kupus.
(Stvar ukusa)