Kuhinja

NIKAD JEFTINIJA I JEDNOSTAVNIJA ČOKO-MOKO TORTA: Raskošna poslastica očaravajućeg ukusa

Autor Dragana Božić

Čoko moko torta je uvijek pravi izbor, a prelako se pravi.

Izvor: Shutterstock

Ukoliko vam ne ide od ruke spremanje poslastica, ništa ne brinite. Postoje recepti koji su toliko jednostavni, a ukusni, a upravo takav je i ovaj za čoko-moko tortu. Ne postoji šansa da vam ne uspije, a potrebne su vam gotove kore, šlag i plazma. Elegantno i raskošno izgleda, ukusom osvaja, pa niko neće vjerovati da ste potrošili manje od pola sata da je spremite.

Sastojci:

1 pakovanje kupovnih tamnih kora
400 g kisele pavlake
200 g šećera u prahu
300 g plazme
600 ml slatke pavlake
750 ml čokoladnog mlijeka

Priprema:

Kiselu pavlaku umutite sa šećerom u prahuu (150 g), pa dodajte plazmu i sve sjedinite špatulom. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu (50 g). Jednu koru izbockajte čačkalicom, pa premažite čokoladnim mlijekom (250 ml). Zatim premažite fil sa plazmom, a preko i fil od slatke pavlake. Stavite drugu koru, opet izbockajte čačkalicom, pa premažite čokoladnim mlijekom (250 ml). Opet premažite plazma fil, a preko i fil sa slatkom pavlakom. Sa trećom korom je isti postupak, samo poslije plazma fila cijelu tortu premažite filom od umućene slatke pavlake. Možete da ukrasite topljenom ili rendanom čokoladom.

Prijatno!

(Stvar ukusa)