• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brz desert: Čokoladni tart sa bananama

Autor Nikolina Damjanić

Zasladite se brzim nepečenim kolačem koji će oduševiti ukućane.

 Recept za tart od banana Izvor: Shutterstock

SASTOJCI:

Kora:

70 g mljevenog keksa

50 g mljevenih pečenih lješnika

1 kašika meda

3 kašike ulja

2 kašike mlijeka

Prvi sloj:

1 banana

100 g lješnikovog putera

100 g crne čokolade

Drugi sloj:

100 g crne čokolade

1 kašika meda

2 kašike ulja

50 g sjeckanog lješnika

PRIPREMA:

Za koru pomiješajte sve sastojke i utisnite smjesu u kalup za tart prečnika 20 cm (ako imate onaj sa odvojivim dnom, ako ne poslužiće i obični). Zatim koru ostavite u frižider na hlađenje. Za prvi sloj istopite čokoladu i pomiješajte je sa lješnik puterom.

Bananu izrežite na kolutove, rasporedite preko rashlađene kore i prelijte dobijenom smjesom. Vratite u frižider na sat vremena. Za drugi sloj istopite čokoladu, dodajte med, ulje i lješnike i pažljivo rasporedite preko prethodno stegnutog prvog sloja. Opet odložite u frižider na najmanje sat vremena, nakon čega će tart biti spreman za konzumaciju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop