Pileće uštipke sa pasuljem može da spremi bukvalno svako.
Sigurno ste čuli za leskovačke uštipke koji se prave od mljevenog mesa, slanine i sira. Ovo je jedno od najpoznatijih domaćih jela, ali zdravija varijanta su pileći uštipci sa pasuljem. Bijelo meso je najpraktičnije za pripremu, a slaže se sa skoro svako namirnicom. Ovi uštipci su baš jednostavni, jer samo pomiješate sastojke i pržite, a okus je očaravajući.
Sastojci:
1 pileći file
1 jaje
3 kašike jogurta
1 kašika skroba
malo mirođije
1/3 praziluka
1 paradajz
2 kašike pasulja (iz konzerve)
Priprema:
Meso isijecite na kockice, pa dodajte jaje, jogurt, skrob, sjeckanu mirođiju, sitno sjeckan praziluk i paradajz, kao i pasulj. Dobro sjedinite. U tiganju zagrejte ulje, pa kašikom sipajte i pržite sa obje strane.