Kuhinja

Malo drugačija varijanta popularnog slatkiša: Sutlijaš sa kokosovim mlijekom

Autor Nikolina Damjanić

Umjesto kravljeg mlijeka probajte varijantu sa kokosovim - uživaćete sigurni smo.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

1 konzerva kokosovog mlijeka (punomasno)

1 šolja bademovog mlijeka

1 šolja pirinča

2 kašičice cimeta

2 kašike šećera (možei meda)

1 čaša vode

Priprema:

U šerpu staviti kokosovo mlijeko, pa pred ključanje mlijeka dodati opran pirinač. Smanjite temperaturu i kuvajte još pet minuta. Dodajte čašu vode, i ostaviti da se lagano kuva još dvadesetak minuta. Miješajte sutlijaš, jer može da zagori i po potrebi stavite još malo vode.

Pred kraj stavite cimet, šećer i bademovo mleko. Kuvajte još 15 minuta.

Sačekajte da se ohladi i servirajte u činijice.