Malo drugačija priprema palačinki.
Potrebno je:
300 g brašna,
2 dl mlijeka,
3 jaja,
1 dl kisele vode,
1 kašika ulja,
so
Za fil:
400 g blitve,
1 crni luk,
1 češanj bijelog luka,
100 g rikote,
maslinovo ulje,
so,
biber,
80 g mocarele.
Priprema:
Pripremite smjesu za palačinke i ispecite ih. Kuvajte blitvu u proključaloj vodi na laganoj vatri deset minuta. Ocijedite je, nasjeckajte i propržite sa sitno sjeckanim crnim i bijelim lukom.
Sklonite sa vatre, posolite, pobiberite i umješajte rikotu.
Premazujte palačinke filom od blitve i sira, slažite jednu na druge, a posljednju pospite rendanom mocarelom.
Zapecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni, dok se sir ne rastopi i zarumeni.