• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampinjoni u bijelom vinu kojima je nemoguće odoljeti

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gljive imaju široku primjenu u domaćoj kuhinji, bogate su nutrijentima i lako se kombinuju sa drugim sastojcima.

 Šampinjoni Izvor: Shutterstock

Kod nas se najčešće jedu šampinjoni, a njih možete da pečete, pržite, kuvate... Odlični su kao dodatak jelima poput paste, ali od njih se prave i ukusne čorbe, kao i sosovi, salate. Grci ih pune fetom i spanaćem, a mi vam predlažemo da ih cijele ispržite u tiganju sa bijelim vinom i začinima. Biće odličan prilog uz sve, a možete i samostalno da ih jedete.

Sastojci:

40-50 g putera
2-3 kašike maslinovog ulja
1 crni luk
400 g šampinjona
150 ml bijelog vina
malo majčine dušice
malo peršuna

Priprema:

U tiganju istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Zatim dodajte sjeckani crni luk i kada omkeša stavite očišćene pečurke. Kada dobiju boju sipajte bijelo vino, promiješajte i pospite sjeckanu majčinu dušicu i peršun. Promiješajte i kada tečnost malo ispari dodajte mljeveni bijeli luk, pa posolite i pobiberite.

(Stvar ukusa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop