• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KESADILJA - MEKSIČKI SPECIJALITET KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Super kombinacija krckave tortilje i nadjeva koji se razvlači

Autor Dragana Božić

Kesadilja sa pire krompirom i slaninom će vam se svidjeti na prvi zalogaj.

 Recept za kesadilje Izvor: PRINTSCREEN/YT/ ESSEN REZEPTE

Kesadilja je meksičko jelo koje se pravi od kukurzune tortilje i puni se sirom. Ovaj specijalitet je postao popularan u cijelom svijetu, pa danas postoji milion različitih recepata za nadjeve. Možete da koristite skoro svaku namirnicu, a naš prijedlog je da isprobate ovaj nadjev od pire krompira, slanine, kukuruza i graška, a sve to obogatite i sirom koji se razvlači kada se istopi.

Sastojci:

2 krompira
50 g parmezana
1/2 kašičice bibera
1 crni luk
1/2 kašike putera
4 deblja šnita slanine
3 kašike kukuruza
3 kašike zelenog graška
6 tortilja
paradajz sos
tvrdi sir

Priprema:

Krompir oljuštite i isjecite, pa stavite da se kuva. Za to vrijeme u tiganju istopite puter, pa dodajte sjeckani crni luk, a kada omekša dodajte sjeckanu slaninu. Poslije par minuta dodajte kukuruz i grašak. Pržite još 2-3 minuta. Krompir ispasirajte, pa pobiberite i dodajte parmezan. Lijepo sjedinite. U pire dodajte povrće sa slaninom i promiješajte. Tortilju premažite paradajz sosom, pospite rendanim sirom, pa na pola tortilje stavite nadjev i opet pospite sirom. Preklopite i ispržite sa obe strane u tiganju u kojem ste zagrijali malo ulja.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop