Lagani jafa kolač bez pečenja. Sprema se nevjerovatno lako
Ljubitelji jafe biće oduševljeni ovim receptom. Može se reći da je ovo čizkejk sa jafa keksom. Lako i brzo se pravi, ne peče se, a ukus je očaravajući. Odličan je kada vam dođu gosti, a najmlađi će obožavati ovu poslasticu. Toliko je jednostavna da je možete i praviti sa djecom.
Sastojci:
800 g krem sira
660 ml slatke pavlake
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
200 g keksa
100 g istopljenog putera (sibne temeprature)
200 g jafe
150 g čokolade
Priprema:
Pomiješajte keks sa istopljenim puterom (može i sobne temperature) i sjedinite. Stavite u kalup dimenzija 22x16 cm i dobro utisnite. Po obodu kalupa poređajte jafa keks. Krem sir umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Umutite slatku pavlaku (600 ml), pa dodajte u krem sir. Pomiješajte, sipajte u kalup. Stavite u zamrzivač na sat vremena. Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom (60 ml) i sipajte preko fila. Ukrasite mljevenim keksom. Ohladite još 15 minuta.