Jelo koje skoro svi bez izuzetka vole - ražnjiće, možete da pripremite brže i jeftinije u odnosu na originalni recept, a koji podrazumijeva naizmjenično slaganje mesa i povrća.
Ovog puta nizaćete makarone natopljene u umaku za picu!
Spremaju se izuzetno lako, bukvalno i dijete može da ih pripremi, a toliku su dobri da su čak i Italijani, majstori za sva jela sa tjesteninom, ljubomorni na ovaj recept!
Sastojci:
250 g makarona
200-300 g kačkavalja
2-3 viršle
40 g maslina bez koštica
5 kašika sosa od paradajza (za picu)
so
biber
bosiljak
100 g kukuruza šećerca iz konzerve
6 komada drvenih ražnjića
ulje
Priprema:
Sipajte vodu u tiganj, lagano posolite, stavite na vatru. Kada voda provri, dodajte tjesteninu i smanjite vatru. Dobro promiješajte, pa kuvajte otprilike 7-8 minuta. Skuvanu tjesteninu procijedite, isperite hladnom vodom i pustite da se ocijedi. Nanižite makarone na drvene štapiće (15-16 komada po štapiću). Obložite pleh papirom za pečenje i na njega stavite ražnjiće. Makarone obilno premažite sosom od paradajza. Preko narendajte kačkavalj. Sa viršli uklonte "omotač" i isjecite ih na tanke kolutove, a zatim ih stavite preko sira, kao i masline isječene na kolutove. Preko posuti kukuruzom, a po želji, još jednom posuti narendanim kačkavaljem. Zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Peći 10-15 minuta dok sir ne dobije zlatnu boju. Gotove ražnjiće izvaditi iz rerne i služiti tople.
Pogledajte video kako se ovi ražnjići prave...