• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept za domaću mocarelu: Nije teško uopšte

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Napravite mnogima omiljeni sir mocarelu u kućnim uslovima.

 Recept za domaću mocarelu Izvor: Shutterstock

Čuveni italijanski mocarela sir od sada možete napraviti i u svom domu, a potrebna su vam samo dva sastojka. Samo je bitno da nabavite punomasno mlijeko da bi imala potrebnu masnoću. Razvlačiće se i imaće prepoznatljiv ukus.

-
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Sastojci:

2 litre nepasterizovanog mlijeka
sirće

Priprema:

Mlijeko zagrijte, ali ne treba da bude previše vrelo. Idealna temperatura je ona u kojoj prst možete da držite u mleku, a da vas ne opeče. Dodajte u 4 kašičice sirćeta, lagano miješajući bez prekidanja. Ovaj proces se odvija polako pa budite strpljivi i miješajte dok mlijeko ne počne da se odvaja i stvara sve veće grudvice. Pokupite sir rukama, ocijedite ga i napravite kuglu, pa ga stavite i zagrijanu vodu. Za to možete koristiti i tečnost ostalu nakon pravljenja sira, malo je zagrijte da bude vruća toliko. U vrućoj vodi ga držite oko pet minuta pa iscijedite rukama.

Potom ga vratite, malo miješajte, iscijedite i ponovite taj postupak dva do tri puta. Nakon toga kuglicu sira stavite u ledenu vodu na minutu, dva. Savjet je da u vodu stavite kockice leda da bude što hladnija. Izvadite, ocijedite pa ponovite i ovaj postupak dva do tri puta. Nakon ovoga sir je spreman za jelo.

(Stvar ukusa)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop