Kuhinja

Bez kvasca i praška za pecivo: Posni uštipci mekani kao pjena

Autor Dušan Volaš

Lako i brzo umijesite tijesto i napravite predivne posne uštipke

Izvor: Shutterstock

Bez obzira što mora da se umijesi tijesto, pravljenje uštipaka nije nimalo teško. Mogu da se jedu u slanoj ili slatkoj varijanti, u zavisnosti od toga šta više volite, a kako je u toku i Uskršnji post, uopšte ne morate da se odričete omiljene hrane. Napravite posne uštipke koji su jednako ukusni kao i mrsni,a dodatni je plus što se prave bez kvasca ili praška za pecivo.

Sastojci:

400 g brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
2 kašike ulja
220 ml tople vode

Priprema:

U brašno dodajte so, šećer, ulje i vodu, pa zamijesite tijesto. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih pola sata. Zatim uzimajte manje komade testa i oblikujte loptice. Svaku rastanjite oklagijom i ubacite u tiganj u kojem ste zagrijali dosta ulja i pržite.